kruhy v obilí,hieoroglyfy Bohů

11.12.2013 19:15

V souvislosti s kruhy v obilí se obvykle setkávám s třemi otázkami: Proč se nejvíc objevují v jižní Anglii? Jak vznikají? Kdo nebo co je jejich původcem?

POLE V POLÍCH

Z čistě fyzikálního hlediska jsou zřejmou podmínkou jejich častějšího vzniku silná magnetická pole vytvořená ložisky s paramagnetickými (+) a diamagnetickými (-) prvky, a nikoli jen ferromagnetismem vázaným na železo. Z těchto magnetických vlastností prvků vycházel už Rudolf Steiner, i když používal vlastní psychoenergetickou terminologii: Silnou paramagnetickou (+) vlastnost vápníku charakterizoval jako „žádostivost“, zatímco u diamagnetického křemíku mluvil o „oddanosti“.

Kromě oblasti Velkých prérií v USA, mexického Yucatánu a jižní Anglie neexistují na světě žádná jiná místa s tak silnými magnetickými poli, která jsou vytvořena vzájemným působením vysoké koncentrace paramagnetického vápníku v křídovém podloží a velkých zásob spodní diamagnetické vody. V jižní Anglii jsou navíc magnetické uzly těchto polí, tedy místa, kde se kříží para- a diamagnetické linie, propojené s povrchem Země, a to megalitickou akupunkturou diamagnetickým křemíkem, který se hojně nachází v neolitických svatyních, jako jsou Avebury a Stonehenge. Tím zároveň došlo k propojení takto vzniklých magnetických polí na povrchu Země s paramagnetickými – a v oblasti křídových „bílých koní“ i s diamagnetickými – planetami, což vytvořilo nezbytné podmínky pro zemědělskou revoluci v neolitu: neuvěřitelně rychlý vývoj obilí z travin.

BOHYNĚ PLANETA

Naši analogicky myslící předkové, u nichž ještě dominovala pravá hemisféra, vycházeli ovšem z odlišných předpokladů, než je magnetismus. Tuto planetu považovali za Trojjedinou bohyni, jejíž vulvou pro životodárné sperma – elektromagnetické vlnění – byly jeskyně jako Altamira a později megalitické chrámy. Tam docházelo k jejímu oplodnění ve chvílích největší potence slunečního boha, tedy za letního slunovratu.

Klíčovou roli v jižní Anglii sehrával i Sillbury Hill jako místní axis mundi, osa světa, a zároveň největší orgonový generátor vytvořený lidskou rukou. Za posledních 2000 let ovšem zemský magnetismus klesl téměř o 40 procent. V šedesátých letech minulého století se v Avebury, Stonehenge, Uffingtonu a dalších svatyních i obětištích začaly odehrávat různé rituály, které nově aktivovaly místní magnetická pole. Ta nyní opět přitahují velké množství elektromagnetických vln z vesmíru. Každé vlnění tohoto druhu přitom není jen energií, ale zároveň nese informace, které působí na DNA rostlin stejně jako člověka. Neobyčejná proměna geometrických obrazců kruhů v obilí – od glyfů až po fraktály – svědčí o tom, že ani dnes není tato kosmická komunikace jednosměrná a že není bez vývoje.

VZNIK OBRAZCŮ

Jak konkrétně tyto obrazce v rostlinném prostředí vznikají?

Světlo neboli elektromagnetické vlnění, které přichází z vesmíru, se setkává s magnetickým štítem Země, který frekvenci jeho vlnění zpomaluje a mění na částice. Připomeňme, že podle kvantového fyzika Böhma je veškerá hmota vlastně „zamrzlé světlo“. V místním magnetickém poli se potom světlo mění na zvuk tak, jako se zvuk může zpětně měnit na světlo. Tento jev se nazývá sonoluminiscence.

Všude, kde je dostatek vody, tedy například v obilných stéblech uprostřed magnetického pole, se snadno šíří infrazvuk, tedy frekvence nižší než 30 Hz, které neslyšíme. Infrazvuk pak může způsobit nevratné biologické změny, jako je ohnutí obilných stébel anebo poškození chromozomů.

To je také jedním z důvodů, proč do kruhů nevstupují zvířata a proč zejména nové pravotočivé kruhy vyvolávají bolesti hlavy, neschopnost soustředit se, krvácení u žen a podobně. Zatímco většina levotočivých kruhů vytvářených vysokými tóny (ultrazvukem) sice rovněž snižuje frekvenci mozkových vln v naší levé hemisféře, ale zároveň stimuluje pravou hemisféru, a tak na nás působí spíše povznášejícím způsobem. V souladu s levotočivostí všeho živého v nich může dojít i k různým uzdravením; nikdy ale nesmíme opominout negativní vliv zbytků elektromagnetického záření.

Ve většině mýtů o stvoření světa hrají světlo a zvuk nezastupitelnou roli. V semitských jazycích bylo podle paleolingvistů pro světlo, zvuk a počátek jedno slovo. I egyptský Atum Ra stvořil Zemi „světelným křikem“. Podle véd: „Na počátku bylo Slovo (v ,jazyce světla´) a to Slovo bylo Brahman a Brahman bylo Slovo.“ Podobně jako v Evangeliu sv. Jana, které začíná známým citátem z Filona Alexandrijského: „Na počátku bylo Slovo…“, a také již v knize Genesis podobně jako v mayském eposu Popol Vuh stvoří Bůh svět slovem – neboli zvukem.

HUDBA SFÉR

Pro cereologii, která zkoumá kruhy v obilí, je důležité, že elektromagneticky kódované informace, které vytvářejí geometrické vzory kruhů v obilí, můžeme číst i jako obrázkové písmo. Při vzniku kruhů v obilí tak jde vlastně o Pythagorovu lambdomu neboli o přeměnu zvuku a hudebních stupnic na plošné míry.

Z hlediska současné fyziky se vztahem mezi geometrií obrazců a zvukem, který je vytvořil, zabýval v 18. století zakladatel cymatické geometrie Ernst Chladni. Současné pokusy prokázaly, že například infrasonická frekvence 30 Hz vytváří v písku na měděné desce geometrický vzor naší galaxie. Podle švýcarského fyzika H. Jennyho vytvářejí nižší frekvence jednoduché kruhové obrazce, zatímco při použití vyšších frekvencí vznikají složitější obrazce, ať už jsou to mandaly nebo jiné symboly posvátné geometrie. Její formy totiž odpovídají naší hudební diatonické stupnici stejně jako základní matematické zákony universa. O hudební struktuře hmoty vypovídá i tabulka prvků, kterou ne náhodou objevil Mendělejev ve snu. Z toho zároveň vyplývá, že i pokusy japonského badatele Masaru Emota s působením zvuku na vodu můžeme považovat za určitou analogii ke vzniku kruhů v obilí.

Podobně jako působí zvukové frekvence na rostliny v magnetickém poli, ovlivňují i naši fyziologii a vědomí. Když jsme s posluchači Univerzity Nové doby v megalitických svatyních jižní Anglie bubnovali, zpívali a tančili, zažívali jsme téměř okamžité změny vědomí, které se v souladu s frekvencemi zpěvů a hudby buď zužovalo, nebo rozšiřovalo. A jedna z našich výprav byla i svědkem „zázračného“ uzdravení z artrózy, jež trvá dodnes.

Když tvary posvátné geometrie, ať jde o kruhy v obilí, megalitickou svatyni, antický chrám, nebo gotickou katedrálu, převedeme zpátky na zvuk, je za nimi hudba sfér rezonující v řeckých bozích, kteří dodnes vládnou naší duši, ale také poměr vzdáleností planet, hudební stupnice i atomová váha prvků v lidském těle. Pokud například při anémii (nedostatku železa, jehož atomová váha je 55) vystavíme nemocného několikrát působení zvukové frekvence 55 Hz, což odpovídá tónu A, dojde doslova k alchymické přeměně prvků v těle a vyrovnání hladiny železa. A to samozřejmě platí pro všechny prvky, tak jako my i všechno kolem nás je komplexem vibrací, které na světelné rovině odpovídají barvám a na zvukové tónům. A nemoc z hlediska moderní alchymie pak můžeme chápat jako stav vibrační disharmonie, zatímco uzdravení jako obnovu vibrační rovnováhy.

Proto nás také přímé pozorování kruhů v obilí stejně jako egyptských nebo antických chrámů tak uchvacuje svou výjimečnou krásou a citové vytržení, které zažíváme, má silný uzdravující účinek. Hudba sfér převedená na tvary posvátné geometrie stimuluje a rozkmitává naši šišinku, třetí oko, podobně jako jejich rostlinný ekvivalent, například velice zředěná ayahuasca nebo jiný zdroj DMT, a přibližuje nás povznášejícímu prožitku smrti.

TVŮRCI

Kdo nebo co je tvůrcem kruhů v obilí? Osobně jsem přesvědčen, že kruhy v obilí jako hieroglyfy bohů jsou jedním z mnoha způsobů komunikace kosmické inteligence s naším kolektivním vědomím. Profesor Gerald Hawkins, autor slavné knihy Stonehenge Decoded, na základě geometrických obrazců prvních kruhů určil jejich dva euklidovské teorémy a z pozdějších kruhů odvodil dva další. Nepodařilo se mu ale určit pátý teorém. Ani nikomu z 250 000 čtenářů Science News a jiných vědeckých časopisů, na které se Hawkins obrátil.

Dosud neznámý geometrický teorém, ke kterému nebyl schopen dospět žádný ze současných vědců a matematiků, se pak objevil jako odpověď na jeho bádání až v kruhu v obilí z roku 1995 nazvaném Keltský šperk. Tato komunikace nás upozorňuje, jak současné vědecké pojetí, které ustrnulo na Einsteinově přeměně hmoty na energii a energie na hmotu, je nedostatečné. Musíme se vrátit k Nagarjunovi, největšímu filosofovi mahajány, jehož chápání universa alespoň částečně vyjadřuje Tillerova rovnice: Hmota <-> Energie <-> Informace <-> Vědomí.

Kruhy v obilí, stejně jako orby na fotografiích a další úkazy, jsou voláním kosmické inteligence prostřednictvím světla, zvuku, magnetismu a gravitace k nám neosvíceným, abychom se probudili z mentálního spánku. Jejich stupňující se dokonalost je znamením konce věku Mentálního vědomí a jeho transcendence na vědomí Duchovní. O tomto konci nevypovídá jen mayský kalendář, ale i Kristus ve Skutcích apoštolů: „A pak ukáži vám zázraky nebeské v podobě znamení na Zemi…“

 

převzato z:https://www.regenerace.cz               autor:Milan Calábek

Zpět

Novinky

Archaické vědomí

22.04.2014 10:50
První strukturou, která emanuje, která se vylévá ze zdroje věčně přítomného počátku je archaické vědomí, nebo-li v terminologii mýtického vědomí zahrada rajská. Tuto strukturu charakterizuje totožnost, která je ještě nerozlišením vědomí a světa, kdy duše ještě spí hlubokým spánkem a dosud nenastalo...

Současný stav společnosti v souvislosti s rozpadem struktury vědomí

14.04.2014 17:00
Evropská unie je EUROBOROS který požírá sám sebe. V symbolismu tarotu je to hroutící se věž, která se zrcadlí ve stavu dominatní mentální struktury vědomí v níž se právě současná západní společnost nachází, a která dospěla do své úpadkové konečné fáze. HAD BUDE SEŽRÁN SÁM SEBOU.   Ocitli jsme...

Čtyři tváře ducha, vývojová stádia struktury vědomí

11.04.2014 20:06
  Stejně tak jako mnoho duchovních tradic rozděluje pravdu na relativní a absolutní (Nagardžuna, Jógačara a mnoho dalších), stejně tak současná spiritualita rozděluje i vědomí na dvě dimenze, na absolutní a relativní. Absolutní, čisté vědomí jak říká Ken Wilber není žádný objekt, pokud...

mentální mřížka-holografická paměť člověka

04.01.2014 17:10
Co je to mentální mřížka,neboli holografická paměť člověka? Je to soubor programů v mysli člověka,který sestává z myšlenek a emocí,jež člověka uvádí v individuální hru iluzí.Emoce jsou impulzy myšlenek,které je reprodukují dle svého naprogramování.V naší holografické paměti jsou uložena kvanta...

paměť vody

12.12.2013 17:26
Voda je zázračná, plná tajemství. Je plná fascinujících překvapení a záhad. Je v nás i všude kolem nás.   Naše tělo se skládá ze stejných prvků jako planeta Země. Jsou to 4 živly – oheň, voda, země, vzduch. Voda je z těchto živlů nejvnímavější a její molekulární struktura...

kruhy v obilí,hieoroglyfy Bohů

11.12.2013 19:15
V souvislosti s kruhy v obilí se obvykle setkávám s třemi otázkami: Proč se nejvíc objevují v jižní Anglii? Jak vznikají? Kdo nebo co je jejich původcem? POLE V POLÍCH Z čistě fyzikálního hlediska jsou zřejmou podmínkou jejich častějšího vzniku silná magnetická pole vytvořená ložisky s...

Kvantová fyzika a Bůh

11.12.2013 18:11
Kvantová fyzika je věda, která se věnuje nejmenším částečkám v subatomární oblasti. Náš každodenní život s počítači, televizí a CD by bez kvantové fyziky nebyl možný. Přesto je toto vědní odvětví tajemnou, „okultní“, nepochopitelnou vědou téměř pro všechny lidi. Málokdo chápe tyto...

Jemné vyladění

10.12.2013 19:31
  Tak jako se po mnoho let vyvíjel vesmír ve svých kataklizmatických etapách,tak i člověk kráčel po stopách své evoluční nitky dějinami. Zrod vesmíru se udál v okamžiku, který se jazykem fyziky nazývá "singularita". Tento moment, singularitu, nemá význam fyzikálně zkoumat, neboť právě v...

Muž a žena,z přednášky Milana Calábka-Univerzita nové doby

05.12.2013 19:11
Muž a žena Partnerský vztah ve světle mýtů, pohádek a evoluční psychologie jako transformační proces Aby jedna lidská bytost milovala jinou: to je zřejmě ten nejobtížnější úkol ze všech, nejvyšší, poslední zkouška a důkaz, úkol, pro který jsou všechny ostatní pouhou přípravou. R. M....

Endogenní dýchaní-Vladimír F. Frolov

05.12.2013 18:23
Jak lépe zásobovat organismus energií? Proč není možné nakazit žraloka rakovinou? Proč se podmořská želva dožívá až 200 let a člověk ne? Víte, že např. astma je možné léčit bez jakýchkoliv farmak pouze tím, že se naučíte vhodně dýchat?  Co mohu udělat, abych žil déle? Co...

Metabolické typy-W.Walcott,T.Fahey

05.12.2013 18:04
test metabolické typy:   https://www.drhorejsova.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=69%3Atst&catid=46%3Astrava-testy&Itemid=54&lang=cs Předmluva Poprvé jsem se začal zabývat metabolickou typologií zhruba před patnácti lety, když jsem se dozvěděl o...

Mentální přikrývka

30.10.2013 17:27
Dnes již není svět tím co kdysi býval.Naší společnou koevolucí jsme se dostaly do fáze,kdy mozek se stal jakýmsi superpočítačem,jež hltá do sebe kvantum informací a dále je vyhodnocuje a třídí dle svého naprogramování.Jsme predestinování k tomu,abychom jako lidstvo vystoupily z doby temna,ze stínu...

protivenství světa a duchovní strnulost

11.09.2013 22:49
Ve své duchovní strnulosti jsem si zvykli jako společnost,jako lidé poukazovat na svět a v něm žijící osoby,jako na cosi odporného,nepochopitelného,a tím se distancovat od obrazu světa.Pro protivenství skutečnosti,pro její tvář jsme schopni směřovat veškerou svou energii jen na ni...

Konzerva,ty v ní

04.09.2013 11:45
Na počátku světa bylo slovo,a to slovo bylo u Boha.Prvotní vibrace,lusknutí božími prsty.Ale možná jen otevření konzervy,z níž se vylíhl macerát skutečnosti,ve kterém se dnes,teď a tady topíme.Ve vlastní šťávě ze vzpomínek,iluzí,pocitů a mentálních vzorců máčíme své údy až do zemdlení...

Jednota

22.07.2013 10:37
Objevy moderní vědy nás mají ujišťovat ve tvrzení,že tzv. paralelní světy,vesmíry,které se našim vědcům podařilo objevit,jsou stejnou iluzí a stejným snem o kolektivní skutečnosti,jako tento náš svět.Na úrovni jevů všechny tyto věci existují,ale na úrovni vědomí jsou jen snem a jakousi...

Věčně kokrhající kohout

22.07.2013 09:22
Člověk jako tvor,jako bytost pozemská je převážně tvořen vodou,tedy živlem jež je nositelem a symbolem života.Věčný tok řek se spojuje s tokem myšlenek,který je vylučován našimi ústy,které pak zamíří na frekvenčních vlnách dále a střetávájí se s myšlenkami ostatních.Načež tyto střetnutí vytvářejí...

Marihuana

13.05.2013 01:59
S lítostí musím konstatovat,že i v dnešní době,která je dobou rozkrývání utajovaných pravda a odumírání zkostnatělých dogmat,lidé ještě stále lpí na svých sugescích,které je uzavírají v nepropustných nádobách,jež nemohou pojmout více poznání.Uzavřeli svou mysl a tonou ve svých falešných...

Povstat ze svých fekálů

11.05.2013 09:47
Ani oko se nevidí a ty chceš spatřit Boha? Nikdo jiný než ty sám není zodpovědný za to co se ti přihodí,ostatní jsou jen nástrojem tvých představ odrážejících se v situacích,které ti stopař osud,nebo-li odraz tvého vědomí namaloval,jako cestu po níž kráčíš,ačkoliv netušíš,že právě ty držíš onu...

účast

29.04.2013 19:19
Kdykoliv můj zrak ulpí na jakékoliv situaci,vždy jsem pozorovatelem skutečnosti,která je vytvořena k pochopení toho,jak uvnitř mne pulzují myšlenky,pocity a schémata,které jsem přijal.Pozoruji tedy nejen situaci,ale i sám sebe,jako onu situaci,která je mým záměrem vytvořena,ačkoliv jí vytvářím...

Kukačka

22.04.2013 19:36
Tak jako kukačka klade svá vejce do cizího hnízda, tak i mysl do nás klade své výzvy, aby nás svedla z naší vnitřní cesty.