Endogenní dýchaní-Vladimír F. Frolov

05.12.2013 18:23

Jak lépe zásobovat organismus energií? Proč není možné nakazit žraloka rakovinou?
Proč se podmořská želva dožívá až 200 let a člověk ne?
Víte, že např. astma je možné léčit bez jakýchkoliv farmak pouze tím, že se naučíte vhodně dýchat?
 Co mohu udělat, abych žil déle? Co to jsou nemoci z hlubokého dýchání? Proč je plavání škodlivější než běh?
 Jak se lépe chránit před aterosklerózou a rakovinou?
 Odpovědi na tyto a řadu podobných otázek najdete v knize Vladimíra F. Frolova o endogenním dýchání.
Frolov není první, kdo se otázkami spojenými s dýcháním zabýval.
Již velice dávno na toto téma psal i Hermes Trismegistos, speciální dechová cvičení má jóga a jí podobné směry.

 

V první polovině minulého století se v Rusku touto problematikou zabýval doktor K. P. Butějko, který u Ústavu experimentální biologie a medicíny Sibiřského oddělení Akademie věd vedl laboratoř funkcionální diagnostiky, a později založil v Moskvě pracoviště, kde se řady jeho objevů v praxi využívá. Již doktor Butějko hovořil o nemocích z hlubokého dýchání a uváděl k tomu seznam asi sto padesáti nejrůznějších potíží, kterými lidé běžně trpí. Prosazování nových myšlenek se setkávalo s velkým odporem jednak vzhledem k zažitým zvyklostem (Znáte to: Zhluboka dýchat! Raz! Dva! Tři!) a zároveň bylo doprovázeno celou řadou těžkostí způsobovaných především těmi, kteří v takovém způsobu léčby viděli jen ohrožení vlastních zisků. To není nic nového.



Přes všechny tyto obtíže se mu nakonec podařilo založit v Moskvě kliniku, která existuje dodnes. Takže trpíte-li např. astmatem, můžete se tam obrátit, a tam vás vyléčí bez použití jakýchkoliv farmak. Tato klinika existuje v Moskvě již více než dvacet let a to, že může nabízet takové služby je důkazem, že se nejedná o nějaký dočasný humbuk. Vladimír Fjodorovič Frolov je jeden z následovníků K. P. Butějka. Ve své knize vysvětluje, jak vhodným způsobem dýchání můžete onemocněním předcházet, nebo celou řadu nejrůznějších zdravotních potíží léčit. Podstata věci je v tom, že způsob dýchání, který doporučuje V. F. Frolov způsobuje, že se velice podstatně zvyšují přirozené imunitní schopnosti člověka, takže jeho organismus je pak schopen vypořádat se zcela přirozeným způsobem s celou řadou zdravotních potíží, které by jinak vyžadovaly složitou léčbu.



Přesto, že od Frolovova objevu uplynulo už přibližně patnáct let, nejsme svědky žádných velkých oslav jeho objevu. Důvod je zřejmě týž, jako tomu bylo u doktora Butějka – použití jím doporučovaných metod nepřinese žádné zisky těm, pod jejichž vlivem se dnešní medicína bohužel nachází – jejich zisky to spíše zmenší. Takže nečekejte, že vám dnešní medicína bude doporučovat postupy, které by jí zmenšovaly počet zákazníků. Kapitalistou vlastněná nemocnice je pro něho výdělečným podnikem, právě tak jako výroba farmak pro farmakologa. Z tohoto hlediska je výhodné léčit, ale ne uzdravovat. Frolov o tom říká: Všechno je spojeno s tím, že současná medicína se stala „medicínou nemocí“, nebo dokonce symptomů, ale ne „medicínou zdraví“. Nesnaží se o to, aby učinila člověka zdravým ale snaží se ho zachránit, potlačit zostření nemoci. To jsou úkoly, které si před sebe staví a tím jsou také ve skutečnosti dány její možnosti.



Je tedy na každém jednotlivci, aby se začal víc zajímat o to, jak udržovat a zlepšovat své zdraví. A jednou z knih, která vám o tom může dát řadu zajímavých a podstatných informací je právě Frolovova kniha: Endogenní dýchání

 

Frolovův dýchací trenažér https://vimeo.com/13492216



 

 
Zpět